vk-logo
Volle Kracht
DeSpreekbuis-kl De Spreekbuis 2016-12

 

 

 

 

 

 

Lezing Dirkzwager

Op 13 september 2017 hadden 27 leden van Volle Kracht zich ondanks het slechte weer naar Maassluis begeven, waar in het gebouw van Dirkzwager een warme ontvangst wachtte. Allen die vroeger wel eens  van zee naar Rotterdam gevaren zijn hebben met Dirkzwager te maken gehad. Dit bedrijf verzorgt als een spin in het web alle communicatie en vele andere diensten tussen het schip en de havenautoriteiten en agentschappen.

In een zeer interessante voordracht door de huidige directeur werd ons duidelijk dat Koninklijke Dirkzwager een belangrijke rol vervult in het soepel laten functioneren van het ingewikkelde bedrijf dat de haven van Rotterdam is. Later zal in “De Spreekbuis” een uitgebreid verslag van deze avond verschijnen, maar voorlopig geldt voor hen die er niet bij waren, U heeft iets gemist.

Eén van de interessante taken van dit bedrijf is het beschikbaar stellen van Noordzeeloodsen, in Cherbourg aan boord en dan tot  Rotterdam of Hamburg feitelijk de navigatietaak van de kapitein overnemen een verantwoordelijke en vermoeiende taak.

lezing dirkzwager