vk-logo
Volle Kracht
DeSpreekbuis-kl De Spreekbuis 2016-12

 

 

 

 

 

 

De Spreekbuis

De Spreekbuis is het glossy maritiem blad van Volle Kracht, dat voor alle leden en donateurs van de vereniging gratis is.

De Spreekbuis heette oorspronkelijk het Verenigingsblad. Dit bestond aanvankelijk uit niet meer dan een paar gestencilde A-4 velletjes in zwart wit. Om een mooi kwalitatief en glossy maritiem blad uit te kunnen brengen werd contact opgenomen met andere verenigingen van oud-studenten van zeevaartscholen. Zo ontstond, samen met de Vereniging van Oud-Leerlingen van de Hogere Zeevaartschool te Amsterdam (VOLHZSA) en de Vereniging van Oud-Studenten Technisch Maritiem Onderwijs Amsterdam (OSTMO Amsterdam) het "VOMO-blad", waarbij iedere vereniging zijn eigen titel had. Dit werd voor onze vereniging De Spreekbuis. Het eerste tijdschrift dat in juni 1992 werd uitgegeven had een gekleurde omslag. In 1998 kwam er voor het allereerst een gekleurde advertentie in. In de loop van de tijd werden de binnenbladen steeds kleurrijker.

Om het blad van een langer leven te kunnen voorzien werd op 8 maart 1993 de stichting Verenigingsbladen Oud-studenten Maritiem Onderwijs (VOMO) opgericht.

Naast Volle Kracht zijn op dit moment nog vier verenigingen van oud-studenten van zeevaartscholen aangesloten.

Het blad wordt nu jaarlijks elk kwartaal, in vijf verschillende edities uitgegeven:
Ankerpark (Den Helder), Navigare (Amsterdam), De Trompetter (Brielle), Noordvaarder (Delfzijl/Groningen) en De Spreekbuis (Rotterdam)

DeSpreekbuis-gr